Когато си PR на ИЕФЕМ-БАН и кандидат за депутат от „Да, България“, и си повярваш!

Някои от вас може би знаят, но за другите ще кажа, че работя в печатница и се казвам Антон Даскалов. Няма да навлизам в дълги подробности, тъй като не това е темата, но днес получих служебно запитване от лицето д-р Петър Кърджилов, в чийто подпис бе посочено, че е на длъжност „Връзки с обществеността, ИЕФЕМ-БАН“, а в последствие се оказа кандидат за депутат от партия „Да, България“ на последните избори, която щеше да налага нов морал и свежи лица. На това запитване бе отговорено в максимално кратък срок и с максимално ясни параметри на офертата. В резултат на положения труд получих следния отговор:

ХАХАХХАХАААА!!

Вие май много сте си повярвали…

:)))

Нямаше как да не се засегна от стила на отговора, тъй като има много начини да покажеш, че една оферта не те удовлетворява, но този не е от тях. Още повече, че дойде от лице с докторска титла, представящо се за PR в Българска академия на науките и неговия Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей. Реших за необходимо да отговоря по следния начин:

Уважаеми Д-р Кърджилов,
считам, че стилът Ви на комуникация не подхожда нито на заеманата от Вас длъжност в подобна институция, нито на титлата пред името Ви. Убеден съм, че има доста по-интелигентен начин на отговор. Изпратеният от Вас по-скоро ме кара да си мисля, че сте попаднал в БАН случайно…

Държавният служител Д-р Кърджилов също реши, че е нужно да отговори, но как само:

Нямаше нужда да си правите труда. Радвам се, че има кой да купува космически скъпите ви услуги. БАН със сигурност не е сред тези клиенти и няма да бъде.

Жив и здрав!

Така освен „невероятно успешния“ сарказъм, Д-р Кърджилов премина фамилиарно на „ти“, още с третия имейл. В опит да намеря някой по-висшестоящ от така наречения PR (така наречен, защото след подобна комуникация не приемам нито заеманата длъжност, нито докторската му титла за правилни) в ИЕФЕМ-БАН достигнах единствено до празната страница със структурата на „Административно-счетоводния отдел“. Очевидно няма на кого да се оплачеш от отношението на служителя, отговарящ за връзките с обществеността в ИЕФЕМ-БАН, освен на самия него. Така стигнах до решението да напиша това в блога си, за да стигне до повече хора, защото знам, че нямам медийните лостове на други мастити бизнесмени, които пропагандират борбата си с държавните институции през медиите. Споделете със своите приятели, ако сте на мнение, че описаното отношение не е приемливо за държавни служители. Вярвам, че осветляването на подобни случаи е правилният подход.

P.S. Тъй като историята се разраства, може да следите целия разговор тук:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fanton.petrov.daskalov%2Fposts%2F10156220574261102&width=500

Advertisements

Коментари

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s