Искам да бетонирам Борисовата градина!

Когато бях малък мечтаех да стана архитект. Сега, когато порастнах искам да стана главен архитект на София, за да направя няколко много важни промени в града. Ето какви са те:

Първо ще започна с Борисовата градина – един напълно ненужен парк в центъра на София при положение, че има толкова тапи в транспорта.

Sheikh_Zayed_Road_04

 

През средата му ще прекарам 5-лентов булевард, а от двете му страни ще построя огромни небостъргачи, които да правят сянка на колите. Разбира се, то ще започва и завършва с кръгово, защото тези пътни съоръжения са идеални за рекламни площи или спортни площадки. Много вероятно е в едното да изградя футболно игрище за младите хора в София.

Много важни за мен са младите хора и затова планирам изграждане на ключови велоалеи в града. Ето защо ще изградя няколко ключови отсечки за начало. Те ще свързват: Мировяне с Нови искър, Обеля 2 с Волуяк, Суходол с Горна баня и най-важната отсечка, с която ще започна е Филиповци с Люлин 5.

Липсата на места за паркиране също е огромен проблем за града. Аз ще разширя паркоместата в града, като ще бъдат добавени 500 нови места след събарянето на Храм-паметник „Свети Александър Невски“, Царския дворец и женския пазар. В случай, че тези места не са достатъчни планирам събарянето и на Софийския университет, където могат да се осигурят още 150 паркоместа. В крайните квартали ще въведа денонощна платена зона за паркиране с такса 3 лева на час. Метрото също ще продължи да се разширява, като се планира нова метролиния, свързваща всички големи търговски центрове и други обекти, които си платят. Това ще увеличи туристическия поток и ще намали броя на майки с колички, кърмещи по улиците.

DSCN1217

Помислил съм и за пешеходците, които имат нужда от своето място за разходка. Ще направя улица „Луи Леже“ най-красивата пешеходна улица в света – с 5 фонтана, 10 чешмички, велоалея и умален модел на Айфеловата кула. Как така не знаете коя е тази улица? Ама, моля ви се! Всеки я знае.

След толкова работа ще си издигна един скромен паметник на мястото на разпадащия се такъв пред НДК (със същите размери), защото съм убеден, че хората ще ми благодарят и ще ме помнят вечно. За градски тоалетни и кошчета за боклук едва ли ще останат средства в близките 10 години, но ако ме изберете пак, ще се погрижа и за тях в някой от следващите мандати.

А сега сериозно, ако всичко това не ви харесва, бихте ли ме оставили да бъда главен архитект на София? Не? А, защо търпите още това недоразумение Петър Диков, което слага ръка и на Борисовата градина. Дали помните какво стана с парка покрай „София ленд“ и дали това беше първоначалната идея при разрешението за увеселителния парк? Защото след борисовата идва ред на Южния, Западния и Северния парк и единственото място за кърмене ще останат моловете!

Реклами

Коментари

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s