Време за театър: Любовна песен

Какво е любовта? Някои твърдят, че е лудост, други – че е всичко, а Джон Колвенбак ни казва че Любовта е песен. Песен, която започва да звучи в ушите ни, когато се влюбим. Песен, която не сме чували до този момент. Любовта ни кара да виждаме, чуваме и усещаме нещата по различен начин. Тя превръща двумерното в триизмерно.

love-songs-27

„Ти не си луд, ти си самотен“

Тези думи чува самотният младеж Бийн от своята омъжена и невротична сестра. Самотният човек е способен да живее в тъмна, празна стая, само с един шлифер, лъжица и чаша. Самотата му помага за това да размишлява повече и по този начин дори да измисли човек, с който да не е самотен, а това кара хората около него да го мислят за луд. Дори обаче само да изглеждаме влюбени, това заразява и хората около нас. Тази искрица любов може да запали заспали чувства в другите, които са се обичали силно преди много години, а сега животът им се е превърнал просто в един навик. Навикът да търсим недостатъци и да упрекваме. Навикът, който бавно и продължително убива любовта.

А, какво се случва, когато намерим любовта? Тогава започваме да се вслушваме в мнението на другите, решаваме, че можем да намерим нещо още по-добро или просто изпадаме в плен на навика. И отново се оказваме сами…

А сега, ако сте допуснали моята грешка и не сте гледали постановката „Любовна песен“, която се играе в Младежки театър вече 3 години, моят съвет е да го направите, защото актьорската игра на Силвия Лулчева, Елена Бърдарска, Николай Луканов, Светослав Добрев и Александър Хаджиангелов едновременно може да ви разсмее, разплаче и накара да се замислите върху смисъла на любовта. Съществува и вероятността да се разпознаете в един или друг момент във всеки един от героите. Ако обаче сте прекалено взискателни се подгответе за наличието на известно количество вулгарни изрази и крясъци, които все пак са неизбежна част от любовта.

Моята оценка е 9 от 10. Приятно гледане.

McBeth 2

Advertisements

Коментари

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s