Пушенето е полезно за твоето здраве

Ако досега не сте разбрали пушенето е полезно за здравето ви. Полезно е, както за децата, защото отваря нови места в детските градини, така и за възрастните, защото чрез пушенето внасяте своите осигуровки за пенсии. Пушенето ще реши всички ваши проблеми и няма нужда да мислите за НОИ или за сигурността на частните пенсионни фондове, защото вероятно няма да доживеете до тогава.

Именно това ви казват новите реклами на Булгартабак. И ако това беше рекламна кампания на една частна компания нямаше да има чак такъв проблем. Проблем обаче е участието на държавни институции в лицето на „Министерство на финансите“ и „Агенция Митници“. Според маркетинговите хора, създали тези реклами, кампанията ще имат успех, защото се говори за проблема, наречен контрабанда. Според мен обаче, това са поредните пари дадени на вятъра от държавните институции, за да подкрепят един вреден за всеки от нас бизнес.

Вместо парите, дадени за тези реклами, да отидат за отваряне на нови детски градини или пенсии, те отиват за подкрепа на един създаден от държавата МОНОПОЛИСТ на пазара. При това този монополист се опитва да стане монополист и в разпространението на цигари, вестници и други неща. Помните ли медийната пушилка около Лукойл? Разсеяни ли са съмненията дали компанията внася акциз за цялото количество гориво, което произвежда? Как тогава да сме сигурни, че Булгартабак плаща акциз за всички произведени от него цигари? Агенция Митници продължава да не си върши работата и да не контролира нелегалния внос, но за сметка на това смело се включва в кампании, с които да плаши обикновения гражданин, защото така е по-лесно. Ситуацията е безкрайно сходна със случилото се с глобата на вестник Капитал, наложена от Комисията по финансов надзор. Явно всички държавни институции в България работят за интересите на един и същ кръг или друга геометрична фигура.

Къде е и Министерство на вътрешните работи, под чийто нос се продават тези контрабандни цигари? Няма пазар, на който мургави продавачи, гласуващи напоследък за една определена партия да не подвикват „Цигари, цигари“. Полицаите се правят, че не чуват и продължават да патрулират безцелно.

Къде е Министерство на здравеопазването и подопечните му здравни инспекции, когато в почти всички заведения се пуши след полунощ, а в заведения за хранене извън София и някой в столицата, които си плащат, това може да бъде видяно и усетено и през деня?

Така, че ако пушите, пушете контрабанда, защото тази държава не е вашата държава. Парите ви така или иначе няма да отидат за пенсии и детски градини, защото това е държавата на #КОЙ и всички обслужват само неговото затлъстяване.

Едно мнение за “Пушенето е полезно за твоето здраве

Коментари